16.1.16

Hullut huoneidenvaihtopäivät jatkuvat

Hullut huoneidenvaihtopäivät jatkuvat. Keräilijähenkilö muutti loputkin tavaransa Desordresta Keltaiseen taloon, ja entiseen kokoelmahuoneeseen taitaa muuttaa hyvinkin boheemi asukas. Huone on ihan vaan suunnitteluasteella, mutta se haaveilemani mustalaisvankkuritunnelma taitaa tulla tähän huoneeseen.

Hanna räjäytti tajuntani tällä kauniita helmikoruja käyttävällä joutsenella!
Sängyn alle tulee joskus sellainen koroke, jota voi koristella. Tässä huoneessa varmaan koristellaan paljon.
Boheemi pesä! Keräiljän kammio on siis siirtynyt Keltaiseen taloon. Siellä oli huone, johon jostain syystä olin maalannut vaaleansinisen lattian. Ei ollut hyvä se, eikä huone lähtenyt käyntiin olleenkaan. Vaihdoin lattiamaalin vaaleanpunaiseksi ja heti alkoi tapahtua :)


Hanna auttoi keräilijää lähettämällä aivan huikeita prässättyjä kuivakukkia parin herbaarion verran! En ehkä raaski sulkea niitä kansien sisään, ainakin yksi piti laittaa seinälle jatkuvaan näyttöön.

Vitriini täynnä aarteita!

Jokainen pikkirikkinen kasvi on erilainen! Täydellistä!

Keräilijä sai Hannalta myös näytelaatikoihinsa täydennystä. 

Ja loppuun pieni tuunausvinkki. Tuo vitriini oli alunperin valkoinen, mutta halusin pinnasta puukuvioisen. Maalasin kehikon mustaksi ja tein siihen puunsyykuvioita hiomalla ja naarmuttamalla niin, että valkoista maalia tuli näkyviin. Valkoisiin kohtiin väritin tussilla ruskean eri sävyjä ja lopuksi pyyhkäisin hieman lakka pintaan.  Tuli yllättävän hyvä :)

Tässä yksi "vaihekuva"

7 comments:

Merja said...

Kivan näköisiä huoneita. Järjestystä on mukava vaihdella, minulla varsinkin silloin kun ei muuten ole oikein inspiraatiota.

hannajaleijona said...

Aivan järjettömän hienoa! Tuo parvitsydeemi on ihan täydellinen tuonne böheemiin huoneeseen ja kyllä on joutsen siellä kotonaan. Minä tein Jamesille laulujoutsenen, että saa hänkin koruja esille. Ehkä pitäis niitä pysyviä seiniä hälle ensin.:)Tuo keräilijä on kyllä mun yksi suosikki, ihan huippua kaikki!

Marianne said...

Näyttää niiiin upeelta! Ihanan värikästä, ja mahtavia aarteita tuolta keräilijältä kyllä löytyykin! Ja jestas sentään tota joutsenta, ihan huikea!!!

hannajaleijona said...

Yhtäkkiä kesken kaiken aloin etsiä keräilijän huoneesta sitä silmää. Muistatkos kun ostimme vanhalta lasisilmät. Mä laitoin omani Pirttiin, olohuoneen hyllylle ja sieltä se katsoo isona ja ihmeellisenä. Utelen nyt, että minne se sinun silmäsi löysi tiensä?

jirps said...

Nyt se tuijottelee vasta "nämä kaikki ihanuudet täytyy saada esille"-laatikon pohjalla... Olen yrittänyt keksiä jotain raflaavaa tapaa silmän esillepanoon, mutta ehkä se vielä kirkastuu.

Miia said...

Oioi, nyt on kyllä hienoa ja persoonallista! Keräilijän punainen penkki ja vitriini kokoelmineen ovat upeita! Tahdon tuonne hypistelemään ja tutkimaan kaikkea.

Aino said...

Oioioi mitä upeuksia molemmissa huoneissa... <3 Ihana tunnelma!