24.7.09

Mulla on kasa vaneria!!!!

Siinä se nyt romottaa, talopaketti! Harvemmin sitä tämä naisihminen vaneriläjästä intoilee näin kovin, mutta kun tämä on minun oma kasani... Siitä tulee joskus talo ja talolle tulee joskus nimi, vähän sen mukaan mitä tästä hässäkästä nyt sitten syntyykään...
Olen pitkään märehtinyt, että mitenköhän omatekoinen nukkekoti onnistuisi. Miten se suunnitellaan ja mistä siihen saa materiaalia? Eilen illalla kyllästyin pohdiskeluuni ja piirsin tuosta noin vaan paperille talon. Sitten päätin että kuinka iso se olisi 1:1 kokoisena. Sen jälkeen tein talon takaseinää ja pohjaa vastaavat "kaavat" teippailemalla A4-arkkeja yhteen ja totesin että liian iso tuli :D. Vähän pienennystä, ja sitten merkitsin mitat paperille.

Tänä aamuna piipahdin piirustusten kanssa läheisessä puutavarakaupassa, Pitäjänmäen Puu Oy:ssa. Käynti kesti vain kymmenen minuuttia, ja lähtiessäni minulla oli jo mittoihin sahatut palaset mukana! Materiaaliksi valikoitui kaikista halvin mahdollinen, eli kuusivaneri. Kuusivaneri on kevyempää (mutta pinnaltaan myös huonompaa, mutta tässä tapauksessa sillä ei ollut mitään merkitystä, piiloonhan ne pinnat jäävät.). Vaneri maksoi sahattuna yhteensä 17 euroa, ja palvelu oli ystävällistä, suosittelen paikkaa kaikille!
Piirtämäni mittakuvat saivat kiitosta. En tosin paljastanut, että entisessä elämässäni työskentelin pari vuotta puusepän verstaalla ;) .
 
Laitanpa talon kaavat tähän vielä malliksi, jos joku muukin innostuisi piirtelemään.
Jos käytät kaavojani, älä käytä niitä myyntitarkoitukseen, vaan ilmaiseksi iloksi itsellesi :)

2 comments:

Saana said...

Onnea talon pystytykseen! Jään mielenkiinnolla odottelemaan millainen talostasi tulee! ü

http://saanan.vuodatus.net/

Olivia Orso said...

Onnea täältäkin uudelle talolle!