29.5.15

Kaktusvinkki

Tällä kertaa miniviherkasvikokeilussa on vuorossa korallikaktus (Rhipsalis Careuscula), joka löytyi Plantagenista. Nyt vaan jännitetään, kauanko tämä hupi kestää! Korallikaktus kuuluu mehikasveihin, joten uskoisin etteivät lyhyet kastelutauot tapa heti. 
Nämä nysät ovat olleet ruukuissaan kuvun alla nyt viikon ja hyvältä näyttää toistaiseksi. Jokaisella oli omat pikkuruiset juuret, eli ihan oksapistokkaita eivät ole. Nyt tämän testryhmän toinen puolikas saavat pärjätä ilman kasvihuonetta: jos pärjäävät, niin nämä voivat asua kokopäiväisesti nukkekodissa, sillä korallikatus ei tarvitse voimakasta valoa. 

Tuli aika kivan näköistä! 

Aiempia kokeilujani ovat mm. kodinonni, unelma ja lieko(?). Kaikkien kanssa meni hyvin, mutta pienet saviruukut kuivuvat niin nopeasti että kastelun kanssa pitää olla tarkkana. 
Lieko (vai mikä se nyt on) viihtyi hoito-ohjeen mukaisesti pienessä ruukussa, mutta kasvoi rumaksi. Kodinonni oli lasittamattomassa saviruukussa ja kuivui aika nopeasti. Hieman venähtänyt kasteluväli oli liikaa.Tästä viisastuneena laitoin kosteasta pitävän unelman lasitetuttuun ruukkuun. Hyvin meni siihen asti, kun unohdin sen Desorden olohuoneeseen liian pitkäksi aikaa. Oho... 


Aiempia miniviherkasvikuvia löytyy vanhoista postauksistani (klikkaa linkkiä):

2 comments:

Merja said...

Kivan näköisiä. Toivottavasti viihtyvät nukkekodissa.

carmen said...

buen trabajo!